نماشویی ساختمان

نماشویی ساختمان چیست؟

به عملیات شستشوی نمای ساختمان نماشویی گفته می شود. اگر زیبایی نمای ساختمان و البته ماندگاری آن برایتان از اهمیت برخوردار است به فراخور جایی که در آن زندگی می کنید هر چند سال یک بار باید نمای ساختمان خود را شستشو دارد.

البته به قیمتش هم می ارزد، چرا که بابت هزینه ای که در این بخش انجام می دهید حس خوبی به شما و همسایگان دست می دهدو در کنار آن عمر سنگ نمای ساختمان هم بیشتر می شود. می خواهید بدانید این هزینه چقدر است؟! ادامه ی این مطلب را بخوانید:

نکته ی مهم: شستشوی نمای ساختمان فقط زیبایی به همراه ندارد. بلکه آلودگی خود باعث از بین رفتن سنگ های ساختمان می شود و همین مسئله در دراز مدت هزینه های بسیار زیادی را به شما تحمیل می کند.

قیمت نماشویی ساختمان:

ذکر این نکته ضروری است که هزینه ی شستشوی نمای ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد و در بعضی موارد حتی به صورت تلفنی هم نمی توان گفت چقدر بابت شسشتوی نما باید پرداخت کنید. ولی به صورت کلی مهمترین فاکتورها شامل موارد زیر هستند:

ارتفاع:

مهمترین عامل در تعیین قیمت شستشوی نما ارتفاع است. بطوریکه اگر نیاز به نصب داربست باشد هزینه ی داربست هم به هزینه های شما اضافه خواهد شد. قیمت نصب داربست را در این مقاله می توانید ببینید: قیمت نصب داربست فلزی .

نکته: روش های دیگر همچون راپل یا طناب و بالابر هم برای کار شستشوی نما استفاده می شوند که نسبت به داربست فلزی از امنیت کمتری برخوردارند.

نوع نما، عمر آن و میزان آلودگی:

نوع نما یکی از گزینه ها در تعیین قیمت است بطوریکه بعضی سنگ ها دیرتر تمیز می شوند، همچنین عمر نما و ضرورت یا عدم نیاز به ترمیم آنها (یعنی پیچ و رول پلاک سنگ و محکم نمودن آن) و میزان کثیفی آن هم در تعیین قیمت موثر هستند.

متراژ:

متراژ هم از عوامل موثر در تعیین قیمت شستشوی نمای ساختمان می باشد، یطوریکه هرچه ساختمان دارای نمای بیشتری باشد، هزینه ی شستشوی هر متر مربع آن پایین تر خواهد بود.

حداقل هزینه ی شستشوی نما چقدر است؟

برای شستشوی نمای ساختمان حداقل به دو استادکار نیاز است. همچنین مواد مورد استفاده برای تمیزکردن نیز حدود 50 هزار تومان محاسبه می شود. همچنین 50 هزار تومان هم هزینه ی حمل وسایل است که البته اگر شما خودتان آنها را حمل کنید هزینه ای بابت حمل و نقل نمی پردازید. ولی مجموعا حداقل هزینه ی شستشوی نما بسته به شهری که در آن زندگی می کنید عددی بین 250 تا 350 هزار تومان خواهد بود. در شهرهای بزرگ خصوصا تهران، قیمت شستشو بالاتر است. این قیمت برای متراژ کمتر از 60 متر است.

نکته ی خیلی مهم: گاهی به شما قیمت بسیار پایینی توسط استادکار گفته می شود، هرگز به چنین افرادی اعتماد نکنید. چونکه با استفاده از ماده ی شوینده ی سیلیس با نمره ی بالا و یا استفاده ی بیش از حد جوهرنمک کار شما را سریعتر انجام می دهند و ضمن اینکه برای آنها مقرون به صرفه می شود، ظاهر نما هم خیلی تمیز می شود؛ ولی این تازه اول بیچارگی شما خواهد بود چونکه نمای ساختمان کیفیت خود را از دست داده و خیلی زود دوباره کثیف می شود.

شستشوی نما متری چند است و چگونه محاسبه می شود؟

برای متراژ های بیش از 60 متر بسته به فاکتورهایی که در بالا ذکر شد (نوع نما، میزان کثیفی، ارتفاع و عمر نما) قیمت شستشوی نما بین 2 تا 9 هزار تومان به ازای هر متر مربع است.

روش های شستشوی نمای ساختمان:

دانستن اینکه نماشویی با چه روش هایی انجام می شود در این بازار ناامن بدک هم نیست. چرا که حداقل از بی اطلاعی شما کسی سوء استفاده نخواهد کرد.

معمولا برای شستشوی نمای ساختمان از دستگاه سندبلاست (واترسندبلاست) و یا واترجت استفاده می شود و آب با فشار بسیار قوی عملیات شستشو را انجام می دهد.

شستشوی نمای ساختمان با آب:

معمولا برای ساختمان هایی که لکه و یا جرم سختی ندارند از این روش استفاده می شود و آلودگی ها از نمای ساختمان زدوده می شوند.

شستشو با آب و سیلیس:

در صورتیکه نمای ساختمان جرم هایی داشته باشد که با آب پاک نشوند از ماده ی سیلیس استفاده می شود. استفاده از سیلیس به این صورت است که در بخش انتهایی با آب مخلوط شده و بر روی سطح پاشیده می شود. استفاده از سیلیس به میزان مورد نیاز مسئله ای است که کنترل آن نیازمند استادکار با تجربه است و عدم توجه به این مسئله نمای ساختمان شما را اگرچه تمیز می کند، ولی موجب کاهش عمر نما و سریعتر کثیف شدن مجدد آن می شود.

شستشو با اسید یا اسیدشویی نما:

اسیدشویی معمولا برای زدودن ماسه شسته و سیقل انداختن به سنگ هایی همچون گرانیت استفاده می شود. اگر اسید خالص ریخته شود سنگ را می سوزاند و در شرایط خاص و در صورت قابلیت ساب زدن از اسید استفاده می شود. اگر از اسید با درجه ی خلوص بالا برای نمای آجری یا سنگ استفاده شود، نما سفید می شود، ولی عمر سفیدی آن کوتاه خواهد بود و خیلی سریعتر از حد معمول دوباره سیاه می شود.

نانوشویی نمای ساختمان:

نانو برای ضدآب کردن استفاده می شود و به همین دلیل ساختمان های در نمای آنها که پس از شستشو از نانو استفاده می شود دیرتر آلوده می شوند و عمر نما نیز افزایش می باید. در گذشته نه چندان دور (یعنی سال گذشته) قیمت هر متر مربع نانو حدود 6 هزار تومان بود؛ ولی در حال حاضر قیمت آن از 12 هزار تومان هم فراتر رفته است.

سوالات متداول:

تا چه ارتفاعی نیاز به داربست یا راپل نیست؟

اینکه ساختمان در مکان های مختلف پنجره داشته باشد یا نداشته باشد در پاسخ به این سوال موثر است. به طور معمولا تا 5 متر ارتفاع را از روی زمین می توان بدون نیاز به هرگونه وسیله ای شستشو داد. همچنین از روی پشت بام هم می توان به سمت پایین خم شد و سه تا چهار متر را شستشو داد و از اینرو برای ساختمان های تا 9 متر ارتفاع یا سه طبقه معمولا نیاز به بالابر، داربست و یا راپل نیست.

آیا هزینه ی شستشوی نماهای مختلف متفاوت است؟

بله هزینه ی شستشوی نمای آجری نسبت به سنگ، کامپوزیت و شسشه بالاتر است، ولی نکته ی مهمتر میزان کثیفی نماست.

شستشو با کدامیک ارزان تر است: داربست، بالابر یا راپل؟

بالابر برای کارهای کوچک ارزانتر و سریعتر خواهد بود، ولی هرچه زمان کار طولانی تر شود قیمت هم بیشتر خواهد شد. داربست برای کارهای بزرگ به صرفه تر است. راپل هم برای ساختمانهایی که چهار طرفشان باید شستشو شود بهینه تر خواهد بود.

تفاوت دستگاه سندبلاست و واترجت چیست؟

دستگاه های واترجت معمولا از قدرت کمتری برخوردار هستند و عموما به خاطر همین قدرت کمتر از برق تک فاز یا همان برق شهری استفاده می کنند. در حالیکه دستگاه سندبلاست قوی تر بوده و سه فاز است. برای ساختمان های با نمای خیلی کثیف دستگاه واترجت پاسخگو نبوده و کارکرد بهینه را نخواهد داشت و در چنین مواردی استفاده از واترسندبلاست ضروری است.

انواع نمای ساختمان:

شستشوی نمای ساختمان شیشه ای:

شستشوی نمای شیشه ای به دلیل حساسیت نما به ضربه بایستی دقت کار بالا باشد. در شستشوی این نوع نما هم می توان از راپل استفاده کرد و هم داربست فلزی، ولی داربست هزینه ی بیشتری را برای شما به همراه خواهد داشت.

نمونه تصویر نمای شیشه ای ساختمان

شستشوی نمای کامپوزیت:

نماهای کامپوزیتی به دلیل جنسشان مثل شیشه زودتر کثیفیشان در چشم خواهد بود و همین امر سبب می شود دوره ی شستشوی آنها کوتاه شود. نمای کامپوزیت بهتر است سالانه یک بار شستشو داده شود.

شستشوی نمای سنگ و سیمانی:

نمای سنگی و سیمانی به نسبت نمای شیشه ای و کامپوزیت دیرتر کثیف می شوند، ولی زدودن آلودگی از آن هم طولانی تر از این دو بوده و هزینه ی بیشتری برای شما به همراه دارد.

شست شوی نمای اجری:

نمای آجری به لحاظ سختی در برابر شستشو زمان بیشتری را برای تمیز کردن نیاز دارد؛ به همین جهت چنانکه گفته شد نباید به هر کسی که پایین ترین قیمت را پیشنهاد می دهد اعتماد کنید، (البته گرانی هم همیشه نشان از کیفیت نیست).


فرم تماس

هدف ما ارائه بهترین خدمات به شما می باشد . مشتاقانه منتظر نظرات و انتقادات شما هستیم .